2011 m. birželio 13 d., pirmadienis

Kodėl aš 3 mėnesiams išvažiuoju į Pietų Afriką

Sveiki!

Sugalvojau kai ką neįprasto, kol kas dar ne visiems ir ne viską  papasakojau, bet, jei pradedu su kuo nors apie tai kalbėti, sulaukiu labai daug klausimų, tad nusprendžiau, kad blog'as bus paprasčiausias būdas tiems, kam įdomu, pranešti apie tai, kas mano galvoje ir planuose, o paskui ir apie tai, kaip man sekasi ar nesiseka :)

Liepos 7 d. trims mėnesiams išskrendu į Pietų Afrikos Respubliką, konkrečiau į Cape Town'a, o dar konkrečiau - atlikti psichologijos praktikos vaikų su specialiais poreikiais mokykloje (The Alpha School).

O dabar - DUK Afrika, t.y. dažniausiai užduodami klausimai:
  • Kodėl taip nusprendei? Į šį klausimą tikslaus ir konkretaus atsakymo neturiu. Gal bėgu, o gal bandau atrasti, noriu išmokti ir pamatyti, gal noriu kažko atsikratyti ir tai palikti toli nuo namų, o gal noriu kažką parsivežti. Gal šiek tiek pabodo rutina ir suaugusio žmogaus kasdienybė ir norėjosi pasielgti spontaniškai. Žodžiu, pati nežinau, bet gegužės pradžioje pajutau, kad turiu tai padaryti ir iki šiol tikiu, kad tai teisingas sprendimas.
  • O kaip tavo darbas/mokslai/butas? Iš darbo išeinu - su teorine galimybe rudenį grįžti. Moksluose vasaros atostogos. O butas rudenį atsiras, kaip visada - tik kitas, bet tikiuosi kažkur netoliese :)
  • Ką tu ten tiksliai turėsi daryti? Nežinau :) Bet rudenį, tikiuosi, turėsiu daug daugiau žinių bei pažymėjimą, patvirtinantį, kad psichologo praktika atlikta :)
  • Kiek mokės? Nei kiek. Šiam tikslui beveik iki paskutinio cento ketinu išleisti pernai gautą išeitinę kompensaciją.
  • Ten turbūt labai karšta? Deja nelabai...birželio 1 d. ten prasidėjo žiema, t.y. dienomis būna apie +15-22°, naktimis vėsiau, bet retai mažiau nei +10°. Tikiuosi, kad taip bus ir šiais metais :)
  • Ar nebaisu? Nežinomybės - šiek tiek, bet pačios kelionės - ne :)
  • Ar gali būti, kad po 3 mėnesių negrįši? Negali. Būtinai noriu ir privalau pabaigti ketvirtą bakalauro kursą, taigi tikrai grįšiu :)
Prisiklausau ir visokių juokingų pastebėjimų apie PAR'ą, taigi, būdama ten, pabandysiu pažaisti žaidimą - "atrask 'n' panašumų ir skirtumų" ir apie viską parašysiu :)

O kol kas dar niekur nevažiuoju ir einu gyventi savo paprasto suaugusio žmogaus gyvenimo :)

Iki.
P.S. Juokingiausias iki šiol girdėtas komentaras apie mano kelionę: "kiekvienas iš proto kraustosi savaip" :)


3 komentarai:

  1. Šaunuolė. Vertinam tavo pasirinkimą ir tikime, kad iššūkį sėkmingai įgyvendinsi;)
    Mano mamos krikšto dukra ten gyvena, galiu suvest, vis tiek, žinai, patarimai ir pan. gali praverst...
    Rašyk mailą man.
    Bučkiai
    Ignas ir Toma

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ignai, parašysiu. Tėti - nežinau, kada :)

    M x

    AtsakytiPanaikinti