2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Avokadai. Skalbykla. Itališka kava.

Pažadu, savaitgalį neberašysiu - kiek gi galima :) Bet kol kas blog'as man lyg darbas puse etato - užtrunku amžinybę, kol įsikelia nuotraukos, o kadangi kitokio darbo dar neturiu, visai smagiai užsipildo dienos.

Vakar buvau drąsi. Pėsčiomis ėjau į miestą viena baisiausių gatvių Cape Town'e - tik vieną kartą išsigandau, kai kažkoks vaikis bandė mane pakibinti, bet jis pamatęs mano išgąstį "padovanojo" man didžiulę šypseną, pamojavo ir pabėgo :) Be vaikščiojimo pėsčiomis ir važiavimo automobiliais, kitos dvi populiariausios transporto priemonės PAR yra autobusai ir taksi, kuriuos mes vadintume "mikriukais". Gėda prisipažinti, bet kol kas aš asmeniškai jų bijau, nes jie važiuoja bet kaip, kartais juose reikia sėdėti ant dėžių, o be vairuotojo viduje dar sėdintis 'sliding door operator' kaip pamišęs rėkauja pro langą "viliodamas" keleivius, ar šiaip kalbindamas praeives. Bet pasižadėjau sau pabandyti. Kada nors :)

Kaip ir žadėjau, vakar buvau turguje. Tie, kas mane gerai pažįsta, žino, kad manęs į turgų geriau neleisti :) Prisipirkau daug vaisių ir daržovių, olandiško sūrio, itališkos duonos, vietinio augalo fynbos (angl. fine bush, o lietuviškai "fainas krūmas :)) medaus, prieskonių ir t.t. Išleidau 142 randus, t.y. apie 56 Lt. Visai neblogai, manyčiau :)


Paskui su visu krepšiu pirkinių dar sugebėjau pėsčiomis nusibelsti į vandenyno pakrantę ir palydėti saulę. Kadangi paskutines 3 dienas dar gi ir bėgioju kas rytą, vakar atrodė, kad jau 'nei rankyčių, nei kojyčių" nebeturiu :) Šiandien viskas vėl gerai :)


Mano namo savininkas nuo medžio kieme man nuskynė 3 didžiulius avokadus, suvyniojusi į laikraštį ir paslėpusi tamsoje laukiu, kol prinoks :)


Taip pat (pasimaiviusi, kad čia neskani kava) gavau dovanų metalinį itališką kavinuką, o kadangi čia net iš Turino atsiskraidinau Lavazzos pakelį, nuo šiandien ryto gyvenimas ir vėl gražus :)


Ir dar, kaip bebūtų keista, mano namuose nėra skalbimo mašinos...bet kažkur netoliese už poros minučių kelio pėsčiomis yra skalbykla - ten dabar ir einu :)
Pats pasiprašė nufotkinamas :)

Ligoninė

Vakarykščiai pirkiniai (- itališka duona, nes ji iki namų neištvėrė) :)
Nu 'blemba' gražu man čia
Mano 'local pub'
Na ir dar, naudodamasi proga, norėčiau Jums visiems iš visos širdies padėkoti, kad skaitot ir palaikot :) Kaskart nustembu, pamačiusi, kiek peržiūru sulaukia mano 'rašinėliai' :)

Nuostabaus savaitgalio!

Su meile,
M.

1 komentaras:

  1. Milda,
    tu sumazink nuotraukas su paintu. Atsidaryk foto, tada spausk virsui meniu Image -> Strech/Skew.. arba tesiog Ctrl+W. Ten kus strech irasyk po kokiu 30% (priklauso nuo foto, bet turetu buti ok). it tada issaugok. Taip dydis sumazes kelis simtus kartu, tau bus legviau uploadinti ir mums greiciau atsidarys :)

    Cheers,
    Mantas T.

    AtsakytiPanaikinti